--- ---

Lagere winst voor Nestlé

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 15 februari 2018

Dividend licht omhoog.

(ABM FN) Nestlé heeft in 2017 een licht gestegen omzet geboekt, terwijl de operationele marge daalde, net als de nettowinst. Dit meldde de voedingsproducent uit Zwitserland donderdag voorbeurs.

De omzet steeg met 0,4 procent naar 89,8 miljard Zwitserse frank. De autonome groei was 2,4 procent en dit was volgens CEO Mark Schneider binnen de afgegeven doelstelling, maar wel tegenvallend. Vooral aan het einde van het jaar viel de omzetontwikkeling tegen volgens de topman.

Het operationeel resultaat daalde 3,4 procent tot 13,2 miljard frank met een bijbehorende marge die 60 basispunten daalde naar 14,7 procent, wat conform de verwachting was die Nestle in oktober afgaf.

Het nettoresultaat slonk 15,8 procent tot 7,2 miljard frank. De onderliggende winst per aandeel kwam op 2,32 frank.

Het bedrijf stelt een dividend voor van 2,35 frank per aandeel Nestlé, 5 cent hoger dan een jaar eerder.

Outlook

Nestlé verwacht voor 2018 een autonome omzetgroei die uitkomt tussen de 2 en 4 procent. De operationele marge zou moeten verbeterd worden in lijn met de 2020 doelstellingen. De herstructureringskosten zouden rond de 700 miljoen frank moeten uitkomen en het onderliggend resultaat moet omhoog.

Het aandeel Nestlé sloot woensdag in Zürich 1,5 procent hoger op 77,32 Zwitserse frank.

Geef een reactie