--- ---

Beursblik: outlook Besi oogt sterk

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 15 februari 2018

Berenberg noemt kwartaalcijfers conform verwachting.

 BE Semiconductor Industries heeft in het vierde kwartaal van 2017 conform verwachting gepresteerd, maar de afgegeven outlook oogt sterk. Dit stelden analisten van Berenberg donderdag.

De omzet van Besi daalde met 4 procent, wat paste binnen de door de toeleverancier zelf afgegeven guidance van 0 tot 10 procent daling. Berenberg rekende op een krimp van 2 procent op kwartaalbasis.

Voor het lopende eerste kwartaal mikt Besi op een omzet die op kwartaalbasis met 5 procent zal dalen of stijgen. Berenberg rekende op een omzetdaling van 7 procent.

De marge zal naar verwachting uitkomen op 55 tot 57 procent, wat de analisten niet verraste, en de operationele kosten zullen met 10 tot 15 procent stijgen op kwartaalbasis.

Het dividend van 4,64 euro per aandeel wat iets lager dan de 4,85 euro waarop Berenberg had gerekend, maar wel flink hoger dan de 3,75 euro waarop de analistenconsensus wees.

De analisten blijven vertrouwen houden in het aandeelhoudersvriendelijke beleid van Besi en noemden de huidige waardering van het aandeel te laag. Berenberg heeft dan ook een koopadvies op Besi met een koersdoel van 81,10 euro.

Het aandeel BE Semiconductor Industries sloot woensdag 4,9 procent hoger op 75,85 euro.

Geef een reactie