--- ---

Beursblik: gemengde resultaten Arcadis

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 15 februari 2018

Operationele ontwikkeling prima volgens NIBC.

De resultaten van Arcadis geven een verdeeld beeld, maar de autonome omzetgroei was sterk. Dit stelde analist Edwin de Jong van NIBC in reactie op de cijfers over het vierde kwartaal van het advies- en ingenieursbedrijf.

De Jong zei dat Arcadis zich operationeel goed ontwikkelde en dat ook de financiële situatie verbeterde. De autonome groei kwam uit op 3 procent, en dat was volgens de analist indrukwekkend. In heel 2017 was ook sprake van autonome omzetgroei, wat een positieve verrassing was.

De operationele marge van 8,5 procent kwam boven de verwachting uit van De Jong.

De analist stelde verder dat het beeld verstoord werd door eenmalige posten. Met name een last voor de activiteiten in Brazilië was tegenvallend. De omzet bleef verder dalen in Brazilië, maar de operationele resultaten komen dicht bij het break-even punt, stelde De Jong.

Arcadis verbeterde de schuldpositie waardoor de financiële gezondheid van Arcadis ook flink verbeterde.

NIBC heeft een koopadvies met een koersdoel van 25,00 euro. Op een groen Damrak steeg het aandeel Arcadis donderdag 5,0 procent tot 18,51 euro.

Geef een reactie