--- ---

Bedrijvigheid rond New York groeit minder hard

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 15 februari 2018

Empire State index daalt naar 13,1.

(ABM FN) De bedrijvigheid in de maakindustrie in de Amerikaanse deelstaat New York is in februari licht gedaald ten opzichte van januari. Dit bleek donderdag uit de publicatie van de New York Fed index, beter bekend als de Empire State index. 

De index voor de huidige marktomstandigheden zakte van 17,7 in januari naar 13,1 deze maand.

De index voor nieuwe orders steeg daarentegen van 11,9 naar 13,5 en de index die zes maanden vooruit kijkt steeg van 48,6 naar 50,5.

Een cijfer boven de nul betekent dat de inschattingen van een meerderheid van de geraadpleegde managers bij industriële bedrijven over de marktomstandigheden positief zijn. Een negatief cijfer wijst er op dat de beoordelingen in het algemeen genomen pessimistisch zijn. 

Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de New York Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt.

Geef een reactie