--- ---

Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel Randstad

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 14 februari 2018

Analist ziet speciaal dividend 'tastbaar' stijgen.

Credit Suisse heeft het koersdoel voor Randstad verhoogd van 63 euro naar 64 euro, met behoud van het advies Outperform, na de vierdekwartaalcijfers van het uitzendconcern. Dat bleek uit een woensdag gepubliceerd analistenrapport.

De verwachtingen voor de winst per aandeel in de komende drie jaar worden met 2 tot 4 procent verhoogd, en ook de verwachtingen voor het dividend per aandeel stijgen aanmerkelijk, nu Randstad overtollig kapitaal wil gaan uitkeren via speciale dividenden.

Voor 2017 stijgt het dividend met 46 procent tot 2,76 euro, mede door een speciaal dividend van 0,69 euro. De analist van Credit Suisse denkt dat met name in 2019 een "tastbaar" hoger speciaal dividend kan volgen.

Daarbij kan de uitzender profiteren van aantrekkende loongroei, die nu nog matig is, en van de verwachte terugkeer van inflatie op het Europese vasteland. Bij de Monsterdivisie kunnen de marges verbeteren door kostenbesparingen en betere prestaties.

Het aandeel Randstad stond woensdag een procent hoger op 56,58 euro in een groene AEX.

Geef een reactie