fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 13 februari 2018 16:39

Kersverse Fed-voorzitter Powell alert op risico’s financiele stabiliteit

 De Federal Reserve blijft alert op risico's die de financiële stabiliteit bedreigen. Dit zei Jerome Powell dinsdag in een toespraak tijdens zijn beëdiging als nieuwe voorzitter van de Amerikaanse centrale bank.

"Het financiële systeem is veel sterker en veiliger, met een veel hoger kapitaal en liquiditeit, beter risicomanagement en andere verbeteringen", poogde Powell de markt op zijn gemak te stellen in zijn eerste speech als hoogste baas van de Fed.

Powell staat sinds begin deze maand aan het roer van de Amerikaanse centrale bank als opvolger van Janet Yellen. Dat waren roerige dagen voor de centraal bankier, aangezien de mondiale beurzen in een correctie terecht kwamen.

De boodschap dinsdag was vooral dat de Fed onder leiding van Powell op koers blijft met zijn monetaire beleid. "De uitdagingen waarmee we te maken krijgen, zijn veranderlijk maar de aanpak van de Fed blijft hetzelfde."

Powell benadrukte verder dat de mondiale economie "voor het eerst in een decennium sterk herstelt" en dat de centrale bank midden in een proces zit om het rentebeleid en de balans geleidelijk te normaliseren, terwijl men gericht blijft op het waarborgen van de robuuste economische groei en de doelstellingen binnen het monetaire beleid. De Fed streeft naar een prijsstabiliteit van 2 procent en een maximale werkgelegenheid.

De Fed-voorzitter zei dinsdag verder dat het rentebeleid niet onderhevig is aan korte termijn druk vanuit politieke hoek. Volgens analisten leek Powell hiermee duidelijk te maken niet te zullen zwichten voor eventuele druk die president Donald Trump op de Fed kan zetten om het beleid aan te passen, wanneer de economische groei terugvalt.

Verder benadrukte Powell in zijn beëdigingstoespraak dat hij niet van plan is de kern van de strenge regelgeving voor de financiële sector terug te draaien.

De Aandeelhouder TV

januari 27, 2020

AEX 27 januari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 27, 2020

Coronavirus overschaduwt bedrijfscijfers | 27 januari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 26, 2020

Door Trump geen vrees voor correctie

januari 24, 2020

AEX week 4 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
27 jan 16:44 Superperformance SAS

Short NETFLIX

27 jan 09:50 Jim Tehupuring

Cash is trash

27 jan 09:22 Shaun Stevens

Vastgoed in 2020: Kijk niet terug