--- ---

Beursblik: resultaten Wessanen verdeeld

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 13 februari 2018

NIBC handhaaft Neutraal advies.

 Wessanen rapporteerde dinsdag voorbeurs een zwakker dan verwachte omzet over het vierde kwartaal, vanwege een lager dan verwachte merkgroei en een verdere daling van de omzet van het private label en de distributie-activiteiten. Dit zei analist John David Roeg van NIBC dinsdag in reactie op de resultaten van de producent van biologische en natuurlijke voedingsmiddelen.

Wessanen rapporteerde over het vierde kwartaal een omzet van 152,8 miljoen euro, tegenover een consensus van 159,1 miljoen euro, terwijl Roeg op 156,7 miljoen euro rekende.

Volgens Roeg stellen de resultaten teleur vanwege de tegenvallende merkengroei, terwijl nog onduidelijk is hoeveel de verrassend sterke EBIT-marge profiteerde van de lagere marketinguitgaven. De analist wijst er tevens op dat elke materiële zwakte in het aandeel een kans biedt om in te stappen.

NIBC hanteert een koersdoel van 14,00 euro en een Neutraal advies. Het aandeel Wessanen noteerde dinsdag op een rood Damrak 4,1 procent lager op 15,64 euro.

Geef een reactie