--- ---

Beursblik: resultaten Sweco duwtje in de rug voor Arcadis

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 13 februari 2018

NIBC positief over aankomende cijferpublicatie.

 De resultaten van Arcadis' sectorgenoot Sweco zijn een positieve voorbode voor de cijfers van het Nederlandse advies- en ingenieursbureau die donderdag worden vrijgegeven. Dit schreef analist Edwin de Jong van NIBC dinsdag.

Sweco had een stabiel vierde kwartaal, waarbij de facturering verbeterde als gevolg van positieve ontwikkelingen in Centraal-Europa, Nederland en de rest van West-Europa. Dit is goed nieuws voor Arcadis, aangezien Arcadis ongeveer de helft van zijn inkomsten genereert in continentaal Europa en Nederland, aldus de analist.

Sweco Nederland, voorheen Grontmij, realiseerde daarnaast een EBITA-marge van 4 procent in het traditioneel sterke vierde kwartaal, en een autonome groei van 1 procent . "Nog niet erg indrukwekkend, maar wederom een ​​sterke verbetering", aldus de Jong.

Daarnaast presteerde de Britse markt, de andere grote markt in de Europa- en Midden-Oosten-divisie van Arcadis, goed. Sweco benadrukte de sterke marktomstandigheden in Infra en Water, ook sterke segmenten voor Arcadis, terwijl Gebouwen, eveneens belangrijk voor Arcadis, en Energie stabiel zijn.

NIBC heeft een koopaanbeveling op Arcadis met een koersdoel van 25,00 euro. Arcadis opende dinsdag op een vlak Damrak dinsdag 0,6 procent hoger op 17,33 euro.

Geef een reactie