--- ---

Beursblik: JPMorgan Cazenove haalt Wereldhave van kooplijst

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 13 februari 2018

Ook koersdoel omlaag naar 38,00 euro.

 JPMorgan Cazenove heeft dinsdag het advies voor Wereldhave verlaagd van Overwogen naar Neutraal, waarbij het koersdoel eveneens neerwaarts werd bijgesteld van 48,00 naar 38,00 euro.

In de nieuwe ramingen van JPMorgan, die meer in lijn liggen met de eigen verwachtingen van het vastgoedbedrijf maar onder de consensus, werd door de analisten rekening gehouden met een afnemende winst per aandeel en dividend. Positief is volgens de bank dat Wereldhave niet blind is voor investeringen die moeten worden gedaan. Desalniettemin was dit voor JPMorgan onverwacht en daarmee de dividendverlaging ook.

Het bestuur van Wereldhave meldde eerder voor dit jaar teruglopende winsten en meer investeringen te voorzien, nadat eerder nog werd uitgegaan van een stabilisering. Het aandeel Wereldhave zal dan ook niet op niveau van sectorgenoten komen, voordat er weer zicht is op groei en wanneer het strategische plan Proposition 2030 vorm krijgt, aldus de analisten van de Amerikaanse zakenbank.

Het aandeel Wereldhave sloot maandag 0,7 procent lager op 30,79 euro.

Geef een reactie