--- ---

Trump stelt begroting voor van ruim 4 biljoen dollar

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 12 februari 2018

Tekort stijgt naar 948 miljard dollar in begrotingsjaar 2019.

 De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag een begroting van 4,4 biljoen dollar uit de doeken gedaan, bedoeld om te investeren in infrastructuur, defensie, grensbewaking en maatregelen om de verslavingscrisis in de Verenigde Staten aan te pakken.

Met de voorgestelde plannen stijgt het begrotingstekort in het fiscale jaar 2019, dat 1 oktober 2018 aanvangt, tot 984 miljard dollar.

Vorige week stemde het Amerikaanse Congres al in met een reeks aan overheidsmaatregelen ter waarde van 300 miljard dollar en een verhoging van het schuldenplafond.

De begroting van Trump houdt rekening met een veel sterkere economische groei dan onafhankelijke economen inschatten en een lagere inflatie en Amerikaanse rente. Deze factoren zouden op een termijn van tien jaar richting het eind van die periode tot lagere overheidstekorten moeten leiden.

Geef een reactie