--- ---

Beursblik: Heineken voldoet aan verwachtingen

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 12 februari 2018

Bryan Garnier voorziet verdere groei in 2018.

 De resultaten en outlook van Heineken zijn over het algemeen conform de verwachtingen. Dit stelden analisten van Bryan Garnier maandag in reactie op de cijfers over 2017.

De omzet van de brouwer steeg tot 21,91 miljard euro, iets meer dan de 21,87 miljard euro waar Bryan Garnier op rekende. De operationele winst kwam uit op 2,76 miljard euro, waar de analisten 3,74 miljoen euro hadden voorspeld.

Heineken rapporteerde een autonome EBIT groei van 9,2 procent op een autonome omzetgroei van 5,0 procent, ten opzichte van respectievelijk 9,9 procent en 4,8 procent. De marktvorsers van Bryan Garnier rekenen dit jaar op een EBIT groei van 9,2 procent en een autonome omzetgroei van 5,0 procent.

De brouwer zei dit jaar te rekenen op verdere autonome omzet en winstgroei en mikt op een stijging van de operationele winstmarge met 25 basispunten. Tevens voorziet het management een negatieve impact van valutaschommelingen van 190 miljoen euro op het EBIT resultaat. Deze verwachtingen zijn ook conform de ramingen van Bryan Garnier die uitgaan van een margegroei met 19 basispunten en valutaire tegenwind van 175 miljoen euro.

Bryan Garnier heeft een koopadvies op Heineken met een koersdoel van 99,00 euro. Op een groen Damrak verloor het aandeel Heineken maandag 3,7 procent tot 80,72 euro.

Geef een reactie