--- ---

Beursblik: Berenberg zet Philips op kooplijst

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 12 februari 2018

Koersdoel naar 36,00 euro.

 Berenberg heeft maandag het advies voor Philips verhoogd van Houden naar Kopen en stelde het koersdoel opwaarts bij van 34,00 naar 36,00 euro.

Toen Berenberg het aandeel begon te volgen een jaar geleden, concludeerden de analisten dat Philips genoot van een zeer sterke marktpositie, sterke technologie en veelbelovende mogelijkheden in nieuwe gebieden. Ook voorzagen de marktvorsers een betere groei en aantrekkende marges. Wel zetten de analisten destijds vraagtekens bij onderzoeken van de Amerikaanse toezichthouder.

Achteraf constateren de analisten dat Philips snel gehandeld heeft om twijfels bij de Amerikaanse toezichthouder weg te nemen. Verder zijn de analisten goed te spreken over de eind vorige maand gerapporteerde cijfers over 2017 en de daarbij afgegeven vooruitzichten voor 2018. Philips is goed gepositioneerd om dit jaar solide cijfers te laten zien, aldus de marktvorsers van de Duitse zakenbank.

Het aandeel Philips sloot vrijdag 2,0 procent lager op 29,63 euro.

Geef een reactie