--- ---

Weer drukke week in verschiet

Redactie De Aandeelhouder - zondag, 11 februari 2018

Slot Wall Streeft geeft vertrouwen.

 De Amsterdamse beurs gaat een drukke week tegemoet, nadat de AEX afgelopen week alweer een stevig verlies leed van bijna zes procent. 

Positief was evenwel het slot vrijdagavond op Wall Street. Leken de Amerikaanse beurzen aanvankelijk nog op weg naar een nieuwe verliesdag, halverwege de handelsdag keerde het sentiment en met een eindsprintje zette Wall Street uiteindelijk koerswinsten van bijna 1,5 procent in de boeken.

De macro-economische agenda is komende week lang. De week begint nog rustig, maar vooral woensdag wordt het druk. Groeicijfers uit Japan, Duitsland en de gehele eurozone, in combinatie met inflatiedata uit Duitsland en Amerika zullen de aandacht trekken.

"Afgelopen week steeg de lange rente in zowel de VS als de Eurozone weer fors. Vooral in de VS lijkt dit aan een comeback van inflatieverwachtingen te wijten", meent econoom Bert Colijn van ING.

"Nu de looncijfers in januari tot 2,9 procent gestegen zijn, lijkt een renteverhoging in maart een reële mogelijkheid", voegde Colijn toe.

Een dag later, op donderdag, zullen de producentenprijzen en de industriële productie worden gepubliceerd. Vrijdag is weer een stuk rustiger, maar de Britse detailhandelsverkopen kunnen het pond in beweging zetten en de markt zal ook willen weten hoe Joe Sixpack zich voelt. Daarvoor kijkt de markt naar het voorlopige consumentenvertrouwen berekend door de Universiteit van Michigan.

Ook de bedrijfsagenda is komende week weer stevig gevuld. Maandag trapt Heineken af en een dag later volgen Randstad en Wessanen.

Donderdag is de beurs aan DSM en Vastned Retail en donderdag is het erg druk met onder meer de verzekeraars Aegon en NN Group, databedrijf Relx en Midkappers Arcadis en Besi.

Vrijdag zijn de ogen gericht op de cijfers van Vopak.

Internationaal is het zwaartepunt van het cijferseizoen inmiddels wel achter de rug.

Geef een reactie