--- ---

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Flow Traders

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 08 februari 2018

Hogere volatiliteit dubbel positief voor het aandeel.

 UBS heeft het koersdoel voor Flow Traders verhoogd van 21,50 naar 23,50 euro, omdat het bedrijf als market maker zou moeten kunnen profiteren van een volatieler klimaat. Dat meldde de zakenbank woensdag.

Meer volatiliteit zorgt voor meer handel en hogere spreads, waardoor zowel het marktvolume als de marge die Flow Traders verdient, de zogeheten 'revenue capture' , stijgen. In dat opzicht is meer volatiliteit dubbel positief voor het aandeel.

UBS laat zien hoe zeer het koersdoel wordt beïnvloed door de volatiliteit van de markten. De bank gaat er vooralsnog van uit dat de volatiliteit in 2019 zowel in Amerika als in Europa onder 15 procent blijft, waarmee dit zou behoren tot de tien procent meest rustige beursjaren. Maar als er een uitzonderlijk onrustig jaar zou volgen, met een volatiliteit van respectievelijk 20 procent in Amerika en 26 procent in Europa, dan zou het koersdoel stijgen tot maar liefst 41,50 euro.

Geef een reactie