--- ---

Beursblik: KBC Securities verlaagt advies BinckBank

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 08 februari 2018

Voorziet lagere winst en margedruk.

 KBC Securities heeft het advies voor BinckBank verlaagd van Houden naar Reduceren, op basis van een verwachte winstdaling en margedruk. Dat meldde de bank donderdag in een rapport.

Daar staat tegenover dat meer marktvolatiliteit de transactievolumes kan opstuwen. Ook is er nog altijd een kans op een overnamepremie.

Afgezien van bijzondere posten was de nettowinst van BinckBank in het vierde kwartaal volgens analist Jason Kalamboussis ongeveer 20 procent lager dan de consensusverwachting.

Omdat in 2018 de amortisatie van Alex wegvalt en er ook geen onderdelen meer kunnen worden verkocht, verwacht de analist dit jaar 40 procent minder winst dan in 2017 en een meer bescheiden dividendrendement van 3,7 procent.

BinckBank heeft de daling van het aantal transacties en van de marges tot staan weten te brengen, maar of de fee-inkomsten kunnen worden hersteld, blijft volgens Kalamboussis de vraag.

KBC Securities ziet meer waarde in andere financials die vergelijkbaar gewaardeerd zijn als BinckBank en verlaagde daarom het koersdoel van 4,50 euro naar 4,00 euro.

Geef een reactie