--- ---

Bitcoin zakt onder 8.000 dollar

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 05 februari 2018

Britse bank faciliteert geen transacties meer.

  De verkoopgolf van cryptovaluta ging maandag onverdroten verder, waarbij de koers van bitcoin onder de 8.000 dollar zakte nadat een Britse bank handel in digitale munten met zijn creditcards verbood. 

Bitcoin noteerde maandag volgens CoinDesk.com bijna 6 procent lager op 7.693 dollar, waarmee de munt terug is op het niveau van eind november. Vrijdag zakte de koers al kort onder 8.000 dollar, om op zaterdag weer op te veren tot bijna 9.500 dollar, maar ging vervolgens opnieuw onderuit.

Ether-munten op de blockchain Ethereum verloren 3,5 procent tot 810,6 dollar, het laagste niveau van het jaar. Ripple munten daalden 4 procent en Litecoin ging met een vergelijkbaar percentage omlaag.

De vrees voor strengere regelgeving voor de handel in cryptomunten wereldwijd droegen bij aan de verkoopgolf. Maandag staken nieuwe zorgen de kop op, door de Britse bankreus Lloyds. 

"Bij Lloyds, Bank of Scotland, Halifax en MBNA accepteren we niet langer creditcardtransacties bedoeld om cryptomunten aan te schaffen", stelde een woordvoerder in een emailcommentaar. "Het gaat om de bescherming van onze creditcardklanten tegen de risico's die samenhangen met de volatiliteit van cryptomunten."

Geef een reactie