--- ---

Update: Vodafone en Liberty Global spreken over uitruilen van netwerken – media

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 02 februari 2018

Uitruil zou netwerken in Europa betreffen.

Vodafone en het Amerikaanse Liberty Global zijn in gesprek over het uitruilen van hun telecom- en kabelnetwerken in Europa. Dat melde de Financial Times vrijdag, zich beroepend op anonieme bronnen.

De onderhandelingen zouden zich in een vroeg stadium bevinden en zouden onder meer holdings van de bedrijven in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland betreffen. Beide bedrijven weigerden commentaar aan de Britse krant te geven.

Bernstein meldde vrijdagavond echter dat Vodafone bevestigde zich in een vroeg stadium van besprekingen met Liberty Global te bevinden om bepaalde overlappende bezittingen in Continentaal Europa over te nemen. Daarbij zou het volgens de analisten minimaal om Duitsland en Nederland gaan.

CEO Vittorio Colao van Vodafone heeft volgens de FT herhaaldelijk gesproken over de mogelijkheden van een combinatie van de twee groepen om zo beter kunnen concurreren met grote partijen als Deutsche Telekom en BT Group.

Vodafone en Liberty Global hebben volgens de krant in 2015 ook al eens gesproken over een combinatie, die zou moeten uitmonden in een volledige fusie, maar die onderhandelingen mislukten. Ze werden het wel eens over de combinatie van hun Nederlandse mobiele en kabel activiteiten.

In Nederland voegden het Britse Vodafone en onderdeel Ziggo van het Amerikaanse Liberty Global de Nederlandse activiteiten samen in een joint venture.

Update: om informatie toe te voegen.

Geef een reactie