--- ---

Mattel verrast met verlies

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 01 februari 2018

Koers omlaag.

Mattel heeft onverwacht een verlies geleden in het vierde kwartaal van 2017. Dit bleek donderdag uit de resultaten van de Amerikaanse speelgoedgigant. 

Het verlies van 281,3 miljoen dollar, of 0,82 dollar per aandeel, ontstond door lagere omzet in zowel de thuismarkt als internationaal. In hetzelfde kwartaal een jaar eerder werd een winst behaald van 173,8 miljoen dollar, gelijk aan 0,51 dollar per aandeel. 

Aangepast kwam het verlies per aandeel uit op 0,72 dollar, ten opzichte van een winst van 0,52 een jaar eerder. 

De omzet van Mattel daalde 12 procent van 1,8 miljard naar 1,6 miljard dollar. In Amerika zakten de inkomsten met 17 procent en internationaal met 4 procent. Wel werden er wereldwijd meer Barbies verkocht. 

Het aandeel Mattel zakte in de handel nabeurs met 8,6 procent. 

Geef een reactie