--- ---

Bitcoin duikt onder 9.000 dollar

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 01 februari 2018

Cryptomunt levert ruim 11 procent in.

De waarde van een Bitcoin is donderdag onder de 9.000 dollar gedoken, bleek uit data van CoinMarketCap. 

Nadat de crypomunt eind vorig jaar sterk steeg en in december bijna het niveau van 20.000 dollar bereikte, gaat de waarde dit jaar snel naar beneden. De Bitcoin heeft onder meer te lijden van het gevaar van strenger toezicht. 

Halverwege januari zei de Zuid-Koreaanse minister van Financiën dat een verbod op handel in virtuele valuta "een reële optie" is. Zuid-Korea is een van de grootste markten voor cryptomunten. Een andere grote markt, China, zou ook plannen hebben om de handel in Bitcoin steviger aan te pakken. 

Volgens CoinMarketCap daalde de Bitcoin met 11,2 procent tot 8.864 dollar. 

Geef een reactie