--- ---

Apple boekt recordresultaten

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 01 februari 2018

IPhone X verkoopt goed.

Apple heeft omzet en winst op recordniveaus zien uitkomen in het lopende gebroken boekjaar door sterke verkopen van de iPhone X. Dit bleek donderdag uit de resultaten van het Amerikaanse technologiebedrijf. 

Het bedrijf uit Cupertino rapporteerde een omzet van 88,3 miljard euro, 13 procent meer dan een jaar eerder. Analisten hadden een omzet van 87,4 miljard dollar voorzien. Apple zei bij de vorige kwartaalresultaten voor de periode tot en met december te rekenen op een omzet van 84 miljard tot 87 miljard dollar. 

"We zijn zeer verheugd om het grootste kwartaal in de geschiedenis van Apple te kunnen rapporteren, met een brede groei die de hoogste omzet ooit uit nieuwe iPhone modellen omvatte. IPhone X overtrof onze verwachtingen en is onze best verkopende iPhone iedere week sinds leveringen begonnen in november, "zei Tim Cook.

De nettowinst steeg van 17,9 miljard naar 20,1 miljard dollar. Hier lag de consensus op 19,8 miljard dollar volgens dataleverancier FactSet. Per aandeel steeg de winst van 3,36 naar 3,89 dollar. 

Apple verkocht 77,3 miljoen iPhones, ten opzichte van 78,3 miljoen iPhones een jaar eerder. 

Voor het tweede kwartaal rekent Apple op een omzet van 60 miljard tot 62 miljard dollar.

Het aandeel Apple daalde in de handel nabeurs 1 procent. 

Geef een reactie