--- ---

Amazon boekt meer winst en omzet

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 01 februari 2018

Omzet iets boven verwachting.

Amazon.com heeft in het laatste kwartaal van 2017 meer winst behaald behaald, geholpen door een bate vanwege de belastinghervormingen. Dit maakte de internetreus donderdag bekend na sluiting van de beurzen. 

De nettowinst was 1,9 miljard dollar of 3,75 dollar per aandeel. In dezelfde periode een jaar eerder werd 1,54 dollar per aandeel verdiend. De winststijging werd geholpen door een bate van 789 miljoen dollar in verband met de verlaagde belastingen door de Amerikaanse regering. 

De omzet steeg met 38 procent van 43,7 miljard naar 60,5 miljard dollar. Er was door analisten gerekend op een omzet van 59,75 miljard dollar. 

Outlook

Voor het eerste kwartaal verwacht Amazon een omzet van 47,8 miljard tot 50,8 miljard dollar, wat een stijging van respectievelijk 34 en 42 procent betekent ten opzichte van het eerste kwartaal in 2017. 

De operationele winst komt naar verwachting uit tussen 300 miljoen en 1,0 miljard dollar, ten opzichte van 1,0 miljard dollar een jaar eerder. 

In de handel nabeurs steeg het aandeel Amazon.com 2,0 procent. 

Geef een reactie