--- ---

Blackstone sluit deal met Reuters

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 30 januari 2018

Nieuwsdienst geen onderdeel van verkoop.

Blackstone heeft met Reuters overeenstemming bereikt over een deelneming van 55 procent in de tak Financial & Risk. Dit maakten de twee ondernemingen dinsdagavond bekend, nadat Reuters maandag al bevestigde met Blackstone in gesprek te zijn.

Met de deal wordt de betreffende divisie, in 2017 goed voor een omzet van circa 6 miljard dollar, gewaardeerd op ongeveer 20 miljard dollar. De nieuwsdienst van Reuters is geen onderdeel van de transactie. F&R zal jaarlijks tenminste 325 miljoen dollar betalen om toegang te blijven houden tot de nieuwsdiensten van Reuters. Daarvoor is een contract van 30 jaar afgesloten, waarbij ook afspraken zijn gemaakt over het gebruik van de merknaam.

Reuters zal de opbrengsten van de deal met Blackstone gebruiken om te investeren in de divisies Legal en Tax & Accounting, schulden af te lossen en eigen aandelen in te kopen.

Verder meldde Reuters dat het verwacht de voor 2017 afgegeven guidance te hebben gehaald of zelfs te hebben overtroffen. Dat wil onder meer zeggen een omzetgroei van 1 procent en een operationele winst die met 25 procent toenam. De aangepaste winst per aandeel zal tussen de 2,48 en 2,51 dollar liggen, waar dit in 2016 nog slechts 1,79 dollar was.

Het jaardividend bleef onveranderd 1,38 dollar per aandeel.

Geef een reactie