Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - maandag, 22 januari 2018 07:50

Sanofi doet miljardenovername in Amerika

Sanofi doet een miljardenovername in de Verenigde Staten met Bioverativ, een bedrijf dat therapieën ontwikkelt op het gebied van hemofilie en andere bloedziekten. Dit meldde het Franse farmaconcern maandag voorbeurs.

Sanofi betaalt 105 dollar per aandeel Bioverativ in contanten, waarmee het Amerikaanse bedrijf wordt gebaseerd op circa 11,6 miljard dollar. De raden van bestuur van beide bedrijven staan unaniem achter het overnamebod, dat een premie van 64 procent biedt ten opzichte van de slotkoers van Bioverativ op 19 januari.

"Met deze combinatie gaan we verder met het beschikbaar stellen van onze wetenschappelijke kennis, focus en ontwerpexpertise, waarmee we ons het beste positioneren voor het creëren van waarde voor onze aandeelhouders en het realiseren van nieuwe behandelingen voor patiënten", zei CEO Olivier Brandicourt van Sanofi in een toelichting op de voorgenomen acquisitie van het Amerikaanse bedrijf.

De jaaromzet in de wereldwijde markt voor hemofilie is ongeveer 10 miljard dollar. Ongeveer 181.000 mensen lijden aan deze bloedziekte en het is volgens Sanofi de grootste markt voor zeldzame ziekten, die tot en met 2020 met meer dan 7 procent per jaar zal groeien.

In 2016 had Bioverativ met zijn therapieën voor de behandeling van hemofilie A en B  een omzet van 847 miljoen dollar en inde het 41 miljoen dollar aan royalties. Het bedrijf is nu actief in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Japan en wil uitbreiden naar andere geografische markten. De therapieën worden in samenwerking met partners ook verkocht in de Europese Unie en andere landen.

Sanofi verwacht dat het bod in februari van 2018 wordt gelanceerd en het bedrijf wil tenminste de meerderheid van de uitstaande  aandelen Bioverativ in handen krijgen. De transactie moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders. Het bedrijf wil de overname betalen uit eigen kasmiddelen en door middel van een verhoging van schulden. Sanofi verwacht de transactie in drie maanden te kunnen voltooien.

Het aandeel Sanofi sloot vrijdag 0,8 procent hoger op 72,95 euro. Het aandeel Bioverativ eindigde 2,2 procent hoger op 64,11 dollar.

De Aandeelhouder TV

september 28, 2020

AMG verliest glans | 28 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 27, 2020

Winstneming op IT en terughoudendheid op de beurs gepast

september 25, 2020

AEX week 39 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 25, 2020

Beurs aan infuus VS | 25 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 11:30

  Technische Analyse AEX – AEX in dalende wig & ING veert op vanaf steun

 • 08:20

  VS leggen sancties op aan Chinese chipmaker SMIC & beurzen hoger van start

 • 16:18

  TA van Edward Loef – De trend: vriend of vijand?

 • 14:15

  Aandeel Just Eat Takeaway – hongerige beleggers drijven koers op

 • 08:09

  Fiscaal steunpakket geeft optimisme – opportuniteiten in aardgas

 • 16:43

  TA van Edward Loef: ‘Social reality’ grafieken

 • 08:31

  Verhoogde angst volgens VIX – beslissingsmoment voor autosector

 • 16:58

  TA van Edward Loef: Supermarkten, super interessant

 • 09:54

  ETF van de week: iShares Gold Producers ETF (IS0E)

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
28 sep 15:57 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Duurzaamheid: Zorgvuldig rentmeesterschap is cruciaal

28 sep 10:19 Nico Bakker

Spannend steunscenario ABNAMRO

25 sep 13:43 ProBeleggen

8% in Galapagos in 3 maanden