--- ---

Vopak in joint venture voor bouw Duitse LNG Terminal

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 17 januari 2018

Faciliteit komt bij haven van Hamburg.

Vopak maakt onderdeel uit van een joint venture, die een LNG-terminal gaat bouwen en exploiteren in Noord-Duitsland. Dit maakte het tankopslagbedrijf woensdag bekend, zonder financiële details te verstrekken.

De joint venture bestaat uit Vopak-dochter Vopak LNG, Gasunie LNG en het Duitse Oiltanking. De terminal komt in Bruinsbüttel, vlakbij de haven van Hamburg. Via het Kielerkanaal zijn ook de Scandinavische landen en Baltische staten potentiële afzetmarkten.

Volgens Vopak zal het vloeibare gas uit Duitslands eerste LNG-terminal vooral geleverd worden aan scheepvaart- en truckondernemingen.

De drie bedrijven kregen in juli 2017 toestemming van de Europese Commissie voor de oprichting van de joint venture. Het uiteindelijke investeringsbesluit zal in 2019 worden genomen, waarna de terminal in 2022 operationeel zal worden.

Het aandeel Vopak noteerde woensdagochtend bijna een vol procent lager op 36,55 euro.

Geef een reactie