fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -dinsdag, 16 januari 2018

Update: Bitcoin flink onder druk

De digitale munt bitcoin zag het grote koersverlies van dinsdag laat in de avond oplopen tot bijna 28 procent, tot een niveau rond 10.000 dollar, om vervolgens weer op te veren tot 11.000 dollar.

De munt wordt decentraal verhandeld zodat er niet één enkele koers is. Op sommige platforms zakte de munt dinsdagavond kortstondig onder 10.000 dollar.

De verkoopgolf van dinsdag volgde op berichten dat de Zuid-Koreaanse minister van Financiën Kim Dong-yeon zei dat een verbod op handel in virtuele valuta "een reële optie" is. Dat droeg bij aan de aanhoudende zorgen over een harde aanpak van de handel in cryptovaluta door de autoriteiten in het land, dat een van de grootste markten is voor dit soort munten.

Maandag meldde persbureau Bloomberg ook dat China de handel in cryptovaluta harder gaan aanpakken. Daarbij was de cryptobeurs Kraken afgelopen weekend langer dan verwacht offline door een upgrade van het handelsplatform. Kraken verontschuldigde zich zaterdag "voor de onzekerheid die onze downtime heeft veroorzaakt".

De verkoopgolf van dinsdag trok alle andere cryptovaluta die op de blockchaintechnologie zijn gebaseerd mee omlaag. Ethereum, Ripple en Bitcoin Cash gingen met tientallen procenten onderuit.

Bitcoin was eind november voor het eerst door de grens van 10.000 dollar gebroken en steeg in december door tot bijna 20.000 dollar, maar zakte vervolgens terug.

Weinig vertrouwen

Uit recent onderzoek van onlinebroker BinckBank blijkt dat slechts een minderheid van de ruim 200.000 klanten overweegt om in cryptomunten te investeren. "Liefst zeven van de tien particuliere beleggers geeft aan cryptomunten op dit moment volledig te mijden omdat ze een dergelijke investering te ingewikkeld, te risicovol of simpelweg niet te vertrouwen vinden", aldus Binck.

Bijna één op de vijf respondenten zei te overwegen om in cryptomunten te investeren of dit zelfs al deed.

Over de lange termijn lijken de beleggers van Binck aardig op één lijn te zitten. Zestig procent van de klanten noemt Bitcoin een "klassieke bubbel" en maar vijf procent verwacht dat de virtuele munt de komende tijd nog veel verder zal stijgen.

Update: om verdere koersdaling te vermelden.

De Aandeelhouder TV

november 18, 2019

Fed en ECB focus valutamarkt

november 18, 2019

KPN heeft doorbraak in octrooizaak | 18 november 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 15, 2019

De broker is de marktkraam van de beurs – #Beursspel

november 15, 2019

AEX week 46 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribasa Markets

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
15 nov 16:32 Redactie

Grootste Beursgang ooit: Saudi Aramco IPO

15 nov 16:45 Rob Stuiver

Ik mis niks dankzij de VIX

15 nov 12:49 Redactie

Bulls op ramkoers! Bij Airfrance KLM