--- ---

Beursblik: KBC Securities zet PostNL op kooplijst

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 16 januari 2018

Koersdoel naar 5,20 euro.

KBC Securities heeft dinsdag het advies voor PostNL verhoogd van Houden naar Kopen en stelde het koersdoel eveneens opwaarts bij van 4,00 naar 5,20 euro. 

Analist Ruben Devos voorziet, naast een exponentiële groei van de vrije kasstroom en "royale" dividenduitkeringen, dat PostNL kan profiteren van de huidige e-commerce groei in de Benelux, geholpen door een sterk distributienetwerk en een "geweldige" infrastructuur. 

Bovendien begon het postbedrijf recent weer met het uitkeren van dividend, namen de risico's van pensioenverplichtingen af, werd de balans opgeschoond en werden besparingsdoelstellingen in de afgelopen 18 maanden volbracht. Dit zou volgens de analist de korting op het aandeel PostNL ten opzichte van sectorgenoten moeten indammen. Mogelijke fusies en overnames in de Benelux zouden het bedrijf eveneens in de kaart kunnen spelen, zo is Devos van mening. 

Als gevolg verhoogde KBC het advies naar kopen. Risico's blijven evenwel onder meer de toegenomen concurrentie, de snelle daling van de postvolumes en strakker toezicht, aldus de marktvorser. 

Het aandeel PostNL koerste dinsdag kort na openen van de beurs 2,1 procent hoger op 4,21 euro. 

Geef een reactie