Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 16 januari 2018 09:42

Beursblik: Bryan Garnier zet ASMI en Besi op kooplijst

Bryan Garnier is begonnen met het volgen van ASM International en BE Semiconductor Industries en zette beide aandelen op de kooplijst. Dit maakte de broker dinsdag bekend in een rapport over de Nederlandse halfgeleidersector, waarin ook het koersdoel voor ASML, dat reeds een koopadvies heeft, werd verhoogd.  

De analisten voorzien een goed jaar voor de toeleveranciers van de chipsector. De investeringen in deze sector bereiken volgens hen een hoogtepunt. Nadat eerder de opkomst van de smartphone een steun in de rug was, zal nu kunstmatige intelligentie een nieuw tijdperk inluiden. Toeleveranciers van apparatuur voor chipfabrikanten, zoals ASML, ASMI en Besi, zijn het beste gepositioneerd om hiervan te profiteren, meent Bryan Garnier. 

De marktvorsers verhoogden het koersdoel voor ASML van 175 naar 180 euro. Voor ASMI luidt het koersdoel 71,00 euro en voor Besi 91,00 euro.  

Het succes van de EUV technologie van ASML is inmiddels onomstreden en alle ogen zijn nu gericht op het vermogen van ASML om de productie hiervan op te krikken. Er wordt dit jaar sterke groei voorzien door Bryan Garnier.  

Besi heeft een leidende positie in de markt voor Advance Packaging en zou volgens de analisten de vruchten moeten plukken van de huidige positieve omstandigheden voor back-end technologieën. De marktvorsers wezen op de uitstekende resultaten over de eerste negen maanden van 2017 en stelden dat de Duivense onderneming op de korte termijn geholpen wordt door zowel de toegenomen investeringen in de sector alsmede de groei in de verschillende eindmarkten. 

Ook ASMI zal profiteren van de hogere investeringen. Bovendien heeft dit bedrijf een leidende marktpositie in ALD. Ondanks positieve vooruitzichten wordt het aandeel ASMI met een korting verhandelt ten opzichte van sectorgenoten.  

Op een groene beurs stegen ASML en Besi dinsdag elk 0,5 procent. ASMI daalde daarentegen 0,5 procent. 

De Aandeelhouder TV

januari 20, 2021

ASML te voorzichtig? | 20 januari 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 19, 2021

Deleted video

januari 19, 2021

AEX 19 jan 21 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 19, 2021

Deleted video

Het laatste beursnieuws

updates

 • 09:09

  ETF van de week: iShares 600 Utilities (EXH9)

 • 08:01

  Netflix blinkt uit & ASML overtreft eigen verwachtingen

 • 17:47

  TA van Edward Loef – TSMC waarschuwing

 • 08:24

  Beleggers negeren strengere coronamaatregelen & stevige winsten in Azië

 • 17:14

  TA van Edward Loef – Europese bankaandelen tonen veerkracht

 • 12:24

  AEX op weg naar 671,5 punten

 • 08:18

  Europa lager van start & Chinese economie groeit met 2,3%

 • 16:49

  TA van Edward Loef – Amerikaanse schietsport in de lift

 • 08:38

  Amerikaanse beurshuizen positief over Europese aandelen & beursdag start rood

Masterclasses

 • 21 januari

  Voorspellen de grafieken verdere koersstijgingen?

Columns

Nieuw
19 jan 12:49 Redactie

Webinar: Favoriete aandelen 2021

19 jan 11:40 Marco Knulst

Goud beleggers worden getest

19 jan 09:15 Nico Inberg

ETF van de Week: Lithium & Battery Tech