--- ---

Beursblik: flinke tegenvaller voor Avantium

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 12 januari 2018

KBC Securities verlaagt koersdoel.

De vertraging van de bouw van een fabriek door de joint venture tussen Avantium en BASF is tegenvallend en aanleiding voor analist Wim Hoste van KBC Securities om het koersdoel te verlagen van 11,00 naar 8,50 euro, bij een ongewijzigd Houden advies.  

De marktvorser ging er al niet van uit dat de winstgevendheid van de fabriek erg hoog zou uitpakken, maar Hoste denkt nu dat de polymeerfabriek pas in 2025 of 2026 winstgevend zal zijn.  

De joint venture Synvina heeft vertraging opgelopen met de bouw van de fabriek, omdat er extra apparatuur moet worden besteld en geïnstalleerd om de kwaliteit van het product te waarborgen. De fabriek zal nu naar verwachting in 2023 of 2024 operationeel worden.  

Hoste zei dat het management van Avantium in een conference call heeft gezegd dat andere projecten voorspoedig verlopen en geen vertraging zullen oplopen door de aankondiging van vandaag. Echter het risico is er volgens KBC dat er te weinig middelen zijn om de periode tot winstgevendheid te kunnen overbruggen.  

De analist blijft ervan overtuigd dat Avantium interessante technologie in bezit heeft, maar daarbij veel tijd nodig heeft om hier winst mee te boeken. Enige voorzichtigheid is volgens Hoste dan ook geboden. 

Op een vlak Damrak daalde het aandeel Avantium vrijdag 4,5 procent tot 8,46 euro. 

Geef een reactie