--- ---

De overdracht moet de verzekeraar tot 100 miljoen dollar besparingen opleveren.

Aegon gaat in de Verenigde Staten het beheer van onder meer de verzekerings- en lijfrente-activiteiten uitbesteden aan Tata Consultancy  Dit maakte de Nederlandse verzekeraar donderdagavond bekend, waarbij werd gemeld dat dit voor Aegon op termijn tot 100 miljoen dollar aan besparingen kan opleveren.

Tata Consultancy gaat voor Aegon-dochter Transamerica voor meer dan 2 miljard dollar aan omzet beheren en het akkoord hiervoor wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar voltooid.

Voor Aegon levert dit aanvankelijk een besparing van 70 miljoen dollar op, maar dat kan oplopen tot 100 miljoen dollar per jaar. De totale transactiekosten voor Transamerica bij deze deal worden geraamd op circa 280 miljoen dollar. Het merendeel van deze kosten wordt in de eerste drie jaar van de overeenkomst verantwoord, waarbij 100 miljoen dollar al in de eerste helft van 2018 in de boeken wordt opgenomen.

Tata Consultancy zal meer dan 10 miljoen polissen van Transamerica op het gebied van levensverzekeringen, lijfrente, gezondheidszorgverzekeringen en andere producten gaan beheren. De huidige medewerkers van Transamerica die het beheer uitvoerden, krijgen een baan aangeboden bij Tata Consultancy. Het gaat daarbij om circa 2.200 medewerkers.

Tata Consultancy heeft de afgelopen drie jaar bijna 3 miljard dollar geïnvesteerd in IT-dienstverlening in de Verenigde Staten.

Transamerica is in overleg met andere partijen om vergelijkbare contracten af te sluiten.

Het aandeel Aegon sloot donderdag op een rode beurs 0,1 procent hoger op 5,64 euro.

Geef een reactie