--- ---

Sodexo zag kwartaalomzet dalen

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 11 januari 2018

Frans concern neemt meerderheidsbelang in FoodChéri.

Sodexo heeft in het op 30 november geëindigde eerste kwartaal van het lopende gebroken boekjaar de omzet licht zien dalen. Dit maakte het Franse catering- en schoonmaakconcern donderdag voorbeurs bekend.

Het bedrijf meldde daarnaast een meerderheidsbelang in maaltijdleverancier FoodChéri uit Parijs te nemen, zonder financiële details te verstrekken. 

De totale groepsomzet daalde in het afgelopen kwartaal met 2,6 procent naar 5,31 miljard euro. De autonome omzet steeg echter met 1,9 procent. Deze autonome groei was zichtbaar in alle divisies, behalve bij Education, waar een autonome omzetdaling van 4 procent plaatsvond.

"De prestaties in het eerste kwartaal waren in lijn met onze verwachtingen, maar de divisie Education vertraagde vanwege minder werkdagen en een lagere klantenterugkeer", zei CEO Michel Landel van Sodexo in een toelichting. "We houden vast aan onze doelstellingen voor het huidige boekjaar", voegde de topman toe. 

Volgens de bestuursvoorzitter is de pijplijn met nieuwe contracten "goed" en zal de omzet de komende kwartalen, mede vanwege recente acquisities, toenemen.

Outlook

Het Franse concern voorziet voor dit boekjaar een autonome omzetgroei van 2 tot 4 procent en een gelijkblijvende onderliggende operationele winstmarge van 6,5 procent.

Voor de middellange termijn gaat het concern uit van een omzetgroei van 4 tot 7 procent per jaar en een groei van het onderliggend operationeel resultaat van 8 tot 10 procent per jaar, exclusief wisselkoerseffecten.

Geef een reactie