--- ---

Marks & Spencer boekte licht lagere omzet

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 11 januari 2018

Concern handhaaft verwachtingen voor boekjaar.

Marks & Spencer heeft de omzet in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar licht zien dalen en handhaafde de verwachtingen voor het hele jaar. Dit maakte de Britse warenhuisketen donderdag bekend.

De omzet van de groep in het op 30 december geëindigde kwartaal daalde met 0,1 procent naar 3,17 miljard pond ofwel 3,58 miljard euro.

Tegenover een omzetstijging van 1,1 procent in het Verenigd Koninkrijk stond een omzetdaling van 9,8 procent in de internationale activiteiten. Marks & SPencer heeft winkels in verlieslatende internationale markten gesloten.

In de Britse thuismarkt daalde overigens de identieke omzet in vergelijkbare winkels met 1,4 procent door zowel verminderde verkopen van voedingsproducten als van kleding en huishoudelijke artikelen.

Verwachtingen

M&S voorziet voor het huidige boekjaar een investeringsniveau aan van 400 miljoen pond. Voor de divisie Clothing & Home wordt een krimp in winkeloppervlak voorzien van 1 tot 2 procent, terwijl voor de divisie Food een groei van ongeveer 7 procent wordt verwacht.

Het concern zal op 23 mei de resultaten over het volledige boekjaar rapporteren. Het aandeel Marks & Spencer noteerde donderdagochtend 2,9 procent lager.

Geef een reactie