--- ---

Kardan kan obligatiehouders met verkoop Tahal niet terugbetalen

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 11 januari 2018

Israelische investeringsmaatschappij blijft onderhandelen over verkoop Tahal.

Kardan is niet in staat zijn om de verkoop van dochtermaatschappij Tahal Group te voltooien op een manier die de investeringsmaatschappij in staat stelt om de komende betalingen aan obligatiehouders te voldoen. Dit meldde de Israelische investeringsmaatschappij donderdag nabeurs.

Kardan moet in februari 2018 obligatiehouders een fors bedrag terugbetalen. Dat zou moeten gebeuren met de opbrengst die het genereert met de verkoop van Tahal. 

Op 8 januari meldde Kardan verregaande gesprekken te voeren met diverse partijen, waaronder Fortissimo Fund, over de verkoop van dochtermaatschappij Tahal Group. Het concern zei destijds dat mocht het tot een overeenkomst komen dat het bedrijf dan tijdig zou kunnen voldoen aan de aanstaande betalingen aan obligatiehouders of aan nieuwe afspraken die mogelijk worden gemaakt met deze obligatiehouders.  

Kardan meldde donderdag met verschillende partijen te blijven onderhandelen over de verkoop van Tahal. "Tegelijkertijd is het van plan om de obligatiehouders te benaderen om onder de gegeven omstandigheden te onderhandelen over een nieuwe schuldenregeling", aldus Kardan.

Het aandeel Kardan sloot donderdag op een rood Damrak 0,7 procent lager op 0,20 euro.

Geef een reactie