--- ---

Beursblik: HSBC haalt Air France-KLM van kooplijst

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 11 januari 2018

Koersdoel omlaag naar 14,00 euro.

HSBC heeft donderdag het advies voor Air France-KLM verlaagd van Kopen naar Houden, terwijl het koersdoel daalde van 15,50 naar 14,00 euro.  

De analisten verwachten dat de vliegtuigmaatschappij dit jaar meer last zal gaan krijgen van stijgende brandstofprijzen. Air France-KLM heeft zich hiertegen minder ingedekt dan bijvoorbeeld Lufthansa. De sterker wordende euro zal de impact van de oplopende brandstofkosten gedeeltelijk opvangen, maar de lagere marges van Air France-KLM dan die van sectorgenoten zullen volgens HSBC in combinatie met de lagere hedging pijn doen. Bovendien is de luchtvaartmaatschappij volgens HSBC minder goed in staat om de hogere kosten voor kerosine door te berekenen. 

Tevens is de concurrentie op de aantrekkelijke markt voor lange afstandsvluchten aan het toenemen, constateerden de analisten.  

Ondanks dat het aandeel volgens HSBC relatief goedkoop is, verwachten de analisten niet dat de koers veel zal stijgen totdat er een duidelijke correctie van de brandstofprijzen heeft plaatsgevonden.  

Het aandeel Air France-KLM sloot woensdag 3,6 procent lager op 13,70 euro. 

Geef een reactie