--- ---

Amerikaanse futures in het groen

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 11 januari 2018

Voorzichtigheid troef.

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een licht hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

Volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda zijn beleggers enigszins voorzichtig, nadat een dag eerder de koersen omlaag gingen na berichten dat China zou overwegen om minder Amerikaanse Treasuries te kopen. 

Vandaag zeiden de Chinezen echter dat het om "fake news" ging.   

Erlam wees er bovendien op dat beleggers in afwachting zijn van het cijferseizoen. Morgen openen de eerste grote banken de boeken over het afgelopen kwartaal. De verwachtingen zijn hooggespannen na de sterke resultaten in het derde kwartaal. "De vraag is nu of bedrijven aan de verwachtingen kunnen voldoen en of de voordelen van de belastingverlagingen accuraat zijn ingeprijsd", zei Erlam.  

Vanmiddag kunnen beleggers reageren op de wekelijkse steunaanvragen en de producentenprijzen. 

Olie noteerde donderdag in het groen. Een februari-future West Texas Intermediate steeg 0,7 procent tot 64,00 dollar, terwijl een maart-future Brent 0,5 procent duurder werd op 69,56 dollar.  

De euro/dollar noteerde op 1,1944. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar op 1,1949 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1956 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Vliegmaatschappij Delta Air Lines steeg 1,3 procent voorafgaand aan de bekendmaking van kwartaalresultaten. 

De koers van Eastman Kodak daalde met dik 10 procent, maar is deze week tot nu toe meer dan 200 procent opgelopen na een aankondiging dat het bedrijf een blockchain initiatief gaat ontwikkelen en een cryptomunt gaan uitgeven. 

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag iets lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,1 procent lager op 2.747,23 punten en de Nasdaq index daalde eveneens 0,1 procent tot 7.153,57 punten. De Dow Jones-index maakte een pas op de plaats op 25.369,13 punten.

Geef een reactie