--- ---

Nestle dicht bij verkoop chocoladedivisie – media

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 10 januari 2018

Mogelijk 2,5 miljard dollar gemoeid met verkoop.

Nestlé heeft bijna een koper gevonden voor zijn chocoladedivisie. Dit meldde persbureau Reuters woensdag op basis van bronnen. 

Volgens het persbureau zal Nestlé eind deze week een geschikte overnamekandidaat uitzoeken. Met de verkoop is mogelijk circa 2,5 miljard dollar gemoeid. 

Het Italiaanse Ferrero wordt door de bronnen naar voren geschoven als meest voor de hand liggende kandidaat. De Nutella-maker zou zijn aanwezigheid op de Amerikaanse markt willen vergroten, na de recente overnames van de Amerikaanse snoepbedrijven Fannie May en Ferrara. 

Nestlé liet in juni afgelopen jaar al weten de strategische opties te beoordelen voor de chocoladedivisie, waar onder meer Butterfinger en Baby Ruth onder vallen. In 2016 realiseerde de tak meer dan 900 miljoen dollar aan omzet. 

Geef een reactie