--- ---

Lennar bouwt meer huizen

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 10 januari 2018

Winst schiet tekort op eigen verwachtingen.

Lennar heeft in het vierde kwartaal van 2017 meer huizen gebouwd, waardoor de omzet steeg, maar maakte minder winst als gevolg van de verschuiving van een eenmalige transactie. Dit bleek woensdagmiddag uit de resultaten van de Amerikaanse huizenbouwer. 

De onderneming uit Miami leverde 8.633 woningen op in het kwartaal dat op 30 november 2017 eindigde, wat 5 procent meer was dan een jaar terug. De nieuwe orders voor huizen steeg zelfs met 12 procent tot 7.357 stuks. 

De omzet van Lennar steeg met 12 procent tot 3,8 miljard dollar. 

Stuart Miller, topman van het bedrijf, was positief over het afgelopen kwartaal. "Ondanks dat we niet voldeden aan onze verwachtingen voor de nettowinst vanwege de verschuiving van een strategische transactie naar het eerste kwartaal van 2018, overtroffen onze kernactiviteiten de verwachtingen", zei de CEO. 

Vanwege de belastingverlagingen in Amerika schuift Lennar bepaalde posten door naar het lopende kwartaal, om zo van het gunstigere belastingregime te kunnen profiteren.  

De nettowinst kwam afgelopen kwartaal uit op 309,6 miljoen dollar, of 1,29 per aandeel. Een jaar terug was dit respectievelijk 313,5 miljoen dollar en 1,31 per aandeel. 

In de handel voorbeurs daalde het aandeel Lennar met 0,8 procent. 

Geef een reactie