--- ---

Amerikaanse futures in het groen

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 09 januari 2018

Afwachtende houding onder beleggers.

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk een iets hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen. 

Volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda nemen beleggers een afwachtende houding aan. "Vrijdag markeert de onofficiële start van het cijferseizoen en gezien het relatieve gebrek aan opmerkelijke gebeurtenissen aan het begin van de week, is het niet verrassend dat we tot nu toe weinig beweging zien", stelde Erlam.  

Dinsdag werd bekend dat de vertrouwensindex voor het Amerikaanse mkb in de laatste maand van 2017 daalde van 107,5 naar 104,9. Maar heel 2017 was volgens de National Federation of Independent Business (NFIB) het beste jaar ooit. "Met een enorme belastingverlaging dit jaar, vergezeld door een significante afname van de regeldruk, verwachten we een erg sterke groei, miljoenen extra banen, en hogere lonen voor Amerikanen", aldus CEO Juanita Duggan van NFIB in een toelichting.

Nadat de beurzen zijn geopend verschijnen vanmiddag nog vacatures cijfers.  

De euro noteerde tegen de dollar op 1,1928. Bij sluiting van de aandelenmarkten in New York op maandag stond de wisselkoers op 1,1964.

Olieprijzen noteerden licht hoger.

Bedrijfsnieuws

Altice gaat zijn Amerikaans tak, Altice USA, afsplitsen. Aandeelhouders van Altice USA kunnen direct na de afsplitsing een dividend van 1,5 miljard dollar tegemoet zien. Ook zal de Amerikaanse tak voor 2 miljard dollar aan eigen aandelen gaan inkopen. Het aandeel Altice steeg 7,5 procent in Amsterdam. De koers van Altice USA zakte 0,7 procent in de handel voorbeurs. 

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index steeg maandag 0,2 procent tot 2.747,70 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 25.282,93 punten en de Nasdaq won 0,3 procent op 7.157,39 punten.

Geef een reactie