Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 3 januari 2018

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag, zoals voorzien, hoger geopend. De AEX won kort na opening van de handel 0,4 procent op 547,00 punten. 

Onder de hoofdfondsen steeg Randstad aanzienlijk met 2,8 procent na een koopadvies van Credit Suisse. Altice won 2,2 procent. De Franse kabelaar sloot een distributiesamenwerking met M6 Groupe. Galapagos steeg met 1,7 procent. Het biotechbedrijf realiseerde positieve resultaten met de FLAMINGO studie in CF-patiënten en startte met drie nieuwe klinische studies. Ook kan het biotechbedrijf een mijlpaalbetaling van 10 miljoen dollar tegemoet zien.

Unibail-Rodamco moest de rode lantaarn dragen met een verlies van 0,6 procent en ook KPN kon met een min van 0,3 procent niet in het groen komen. 

In de Midkap was het TomTom dat op bijval van beleggers kon rekenen. Het aandeel steeg met 1,3 procent, gevolgd door het volatiele OCI met een plus van 1,2 procent. Air France-KLM steeg met 1,1 procent. Arcadis won 0,1 procent na het aangekondigde vertrek van de CFO naar AkzoNobel.

ASR Nederland gaf 0,5 procent prijs, net als Refresco Group. De Britse toezichthouder CMA gaat onderzoek doen naar de positie van Refresco en Cott bij hun gezamenlijke productie en verkoop van een bepaald type vruchtensap. De bottelaar zal maatregelen voorstellen om zorgen over te weinig concurrentie weg te nemen na de fusie met Cott.

Sligro Food Group verloor 0,1 procent, nadat beleggers inzicht kregen in de omzetontwikkeling van de onderneming over 2017. 

Onder de kleinere fondsen won Brunel International 2,1 procent, terwijl Kendrion 1,0 procent daalde. Het lokaal genoteerde Nedsense maakte een sprong omhoog. Het aandeel won maar liefst 19,1 procent. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

De Aandeelhouder TV

augustus 23, 2019

Leiden de Amazonebranden tot een nieuwe handelsoorlog? – RTL Z NIEUWS

augustus 23, 2019

Gevolgen machtsstrijd Trump en Federal Reserve

augustus 23, 2019

AEX week 34 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 23, 2019

ASR toont cijfers, Aegon ex dividend | 23 augustus 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
23 aug 12:16 Nico Bakker

ING herstelpoging

23 aug 08:36 Bas Heijink

AEX Waar komt de lagere top te liggen?

22 aug 16:48 Matthijs Kok

Kraft Heinz: Rood als Ketchup