--- ---

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst hoger

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 03 januari 2018

Randstad koploper na koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag, zoals voorzien, hoger geopend. De AEX won kort na opening van de handel 0,4 procent op 547,00 punten. 

Onder de hoofdfondsen steeg Randstad aanzienlijk met 2,8 procent na een koopadvies van Credit Suisse. Altice won 2,2 procent. De Franse kabelaar sloot een distributiesamenwerking met M6 Groupe. Galapagos steeg met 1,7 procent. Het biotechbedrijf realiseerde positieve resultaten met de FLAMINGO studie in CF-patiënten en startte met drie nieuwe klinische studies. Ook kan het biotechbedrijf een mijlpaalbetaling van 10 miljoen dollar tegemoet zien.

Unibail-Rodamco moest de rode lantaarn dragen met een verlies van 0,6 procent en ook KPN kon met een min van 0,3 procent niet in het groen komen. 

In de Midkap was het TomTom dat op bijval van beleggers kon rekenen. Het aandeel steeg met 1,3 procent, gevolgd door het volatiele OCI met een plus van 1,2 procent. Air France-KLM steeg met 1,1 procent. Arcadis won 0,1 procent na het aangekondigde vertrek van de CFO naar AkzoNobel.

ASR Nederland gaf 0,5 procent prijs, net als Refresco Group. De Britse toezichthouder CMA gaat onderzoek doen naar de positie van Refresco en Cott bij hun gezamenlijke productie en verkoop van een bepaald type vruchtensap. De bottelaar zal maatregelen voorstellen om zorgen over te weinig concurrentie weg te nemen na de fusie met Cott.

Sligro Food Group verloor 0,1 procent, nadat beleggers inzicht kregen in de omzetontwikkeling van de onderneming over 2017. 

Onder de kleinere fondsen won Brunel International 2,1 procent, terwijl Kendrion 1,0 procent daalde. Het lokaal genoteerde Nedsense maakte een sprong omhoog. Het aandeel won maar liefst 19,1 procent. 

Geef een reactie