--- ---

Beursblik: concurrentie Amerikaanse markt risico voor Ahold Delhaize

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 02 januari 2018

Deutsche Bank handhaaft advies op Houden.

(ABM FN-Dow Jones) De concurrentie in de Amerikaanse supermarktsector neemt nog steeds toe en zorgt voor druk op Ahold Delhaize. Dit meldden analisten van Deutsche Bank dinsdag.

De Belgisch-Nederlandse supermarktketen heeft volgens de analisten een interessant jaar achter de rug, nadat het aandeel in de zomer met meer dan 20 procent daalde vanwege de overname van Whole Foods door internetreus Amazon.com. Ook sectorgenoten als Kroger lieten een vergelijkbare koersdaling zien.

"Het aandeel maakte in het vierde kwartaal een sterk herstel door, vanwege de groter dan verwachte inkoop van eigen aandelen, maar ook omdat de resultaten veerkrachtiger bleken dan verwacht en de dreiging van Amazon uitbleef", aldus de analisten van de bank. Per vandaag start Ahold Delhaize met de inkoop van 2 miljard euro aan eigen aandelen.

Ahold rapporteert op 24 januari de omzetcijfer over het vierde kwartaal. Volgens de analisten heeft het concern de potentie de verwachtingen voor het vierde kwartaal en dus ook het hele boekjaar te overtreffen. Voor het afgelopen kwartaal rekent Deutsche Bank op een lichte verbetering van de vergelijkbare omzet voor Ahold USA, net als in België en Centraal-Europa. Bij Delhaize USA en in Nederland was er volgens de analisten juist sprake van een lichte daling van de vergelijkbare omzet.

De analisten zijn op de korte termijn positief gestemd voor de aandelenkoers, maar op de langere termijn verwachten zij dat de stijgende concurrentie de sectormultiples en de winstprogressie zal inperken.

Deutsche Bank handhaafde het advies voor Ahold Delhaize op Houden en hanteert een koersdoel van 19,50 euro. Het aandeel sloot vrijdag op een rood Damrak 0,1 procent lager op 18,34 euro.

Geef een reactie