--- ---

Ahold Delhaize start omvangrijk inkoopprogramma eigen aandelen en koopt circa 9% in. Omvang van 2 miljard euro.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize is dinsdag, conform de aankondiging begin november vorig jaar, gestart met het inkopen van 2 miljard euro aan eigen aandelen. Dit maakte de uitbater van supermarkten dinsdag voorbeurs bekend.

Ahold Delhaize verwacht het lopende inkoopprogramma nog voor het einde van dit jaar af te kunnen ronden. Het vorige inkoopprogramma, dat een waarde had van 1 miljard euro, werd op 29 december afgerond.

Het doel van het inkoopprogramma is om het uitstaande kapitaal van Ahold Delhaize terug te brengen door aandelen op te kopen en deze vervolgens deels of zelfs volledig te schrappen.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot vrijdag 0,1 procent lager op 18,36 euro.

Geef een reactie