BMW

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 12 juli 2017

Voor het eerst meer dan een miljoen auto's verkocht in halfjaar.

BMW heeft in het eerste halfjaar van 2017 een recordomzet gerealiseerd en daarbij voor het eerst in de geschiedenis meer dan een miljoen auto's verkocht. Dit maakte de autofabrikant uit het Duitse München woensdag bekend.

In totaal verkocht de producent van luxe auto's ruim 1,2 miljoen wagens van de merken BMW, Mini en Rolls-Royce, 5 procent meer dan een jaar geleden.

Het aantal verkochte elektrische auto's nam met 80 procent toe 42.573 stuks. BMW Groep biedt inmiddels negen elektrische modellen van BMW en Mini aan. "We kijken ernaar uit om later dit jaar de aflevering van de 200.000ste elektrische auto te vieren", zei bestuurslid Ian Robertson in een toelichting op de snelle groei van de verkoop van elektrische auto's.

Geef een reactie