--- ---

Groei uitzenduren stabiel volgens ABU

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 27 december 2017

Omzetgroei iets sterker dan in voorgaande maand.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal gewerkte uitzenduren in de Nederlandse uitzendsector is in week 45 tot en met 48 van dit jaar even hard gestegen als in de voorgaande periode, evenals de omzet. Dit bleek woensdag uit cijfers van brancheorganisatie ABU.

In periode 12 van dit jaar namen de uitzenduren met 6 procent toe en steeg de omzet met 8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Een periode eerder waren dit  stijgingen van respectievelijk 6 en 7 procent.

De groei vond net als in de voorgaande maand vooral plaats in de industriële sector, waar het aantal uren met 11 procent steeg en de omzet met 15 procent toenam. De technische sector telde 8 procent meer uitzenduren en de omzet steeg met 9 procent. In de administratieve sector was er een daling van 2 procent in het aantal uren en een afname van 3 procent in de omzet.

Omdat periode 12 net zoveel werkbare dagen telde als dezelfde periode vorig jaar, is er geen correctie toegepast.

Geef een reactie