--- ---

Futures wijzen op hogere start Wall Street

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 27 december 2017

Nog geen richtinggevend nieuws.

(ABM FN-Dow Jones) De futures op de Amerikaanse beurzen kunnen woensdag moeilijk richting vinden, in de aanloop naar een handelsdag die naar verwachting opnieuw rustig zal zijn.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden woensdag rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen, na het verlies van eveneens 0,1 procent op Wall Street dinsdag.

Aandelen Boeing vielen op na een deal meet Royal Air Maroc.

Veel handelaren zijn waarschijnlijk nog op vakantie tot en met het nieuwe jaar. Beleggers kijken vooruit naar cijfers over het consumentenvertrouwen in december en woningverkopen in november, om 16.00 uur donderdagmiddag.

Dinsdag sloten de Amerikaanse aandelenbeurzen licht lager. Een daling van techreus Apple woog zwaarder dan winst onder retailers, die profiteerden van sterke omzetcijfers voor het afgelopen feestdagenseizoen.

lie noteerde woensdag in het rood, na de sterke stijging van dinsdag. Een februari-future West Texas Intermediate daalde 1,0 procent tot 59,39 dollar, terwijl een maart-future Brent 1,4 procent goedkoper werd op 65,53 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1893. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1878 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1883 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Aandelen Boeing stegen 0,5 procent in de handel voorbeurs, nadat de vliegtuigfabrikant meldde dat de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc voer Dreamliner-toestellen heeft besteld, voor iets meer dan 1 miljard dollar. 

Apple stond opnieuw in de belangstelling op berichten dat het bedrijf mogelijk aangeklaagd wordt omdat het oudere iPhone-modellen langzamer heeft gemaakt zonder de klanten met deze smartphones te waarschuwen, om een probleem met zwakke batterijen te verhelpen.

Pareteum schoot in de handel voorbeurs omhoog met 16 procent, na een stijging van 120 procent op dinsdag, toen de aanbieder van telecomsoftware en systemen meldde dat het "de ontwikkeling heeft voltooid waarmee het bedrijf de ondersteuning van Blockchain-technologie kan toevoegen aan zijn facturerings- en afhandelingsdiensten."

Slotstanden

De toonaangevende S&P500-index sloot dinsdag 0,1 procentpunt lager op 2.680,50 punten. De Dow Jones-index eindigde nagenoeg vlak op 24.746,48 punten en technologiebeurs Nasdaq leverde 0,3 procent in. 

Geef een reactie