--- ---

Adobe Systems boekt beter dan verwachte resultaten

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 15 december 2017

Het aandeel steeg nabeurs 0,9 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Adobe Systems heeft in het vierde kwartaal hogere resultaten geboekt. Dit bleek donderdag laat uit de publicatie van de kwartaalresultaten van het softwarebedrijf.

"Adobe heeft in het vierde kwartaal een record omzet geboekt van 2,0 miljard dollar, wat een stijging op jaarbasis vertegenwoordigt van 25 procent", zei CEO Shantanu Narayen.

"Ons sterke momentum wordt gedreven door de software-oplossingen die we leveren", voegde hij toe.

Adobe Systems boekte in het vierde kwartaal, dat eindigde op 1 december 2017, een operationeel resultaat van 649,3 miljoen dollar, tegenover 472,3 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 501,5 miljoen dollar, in vergelijking tot 399,6 miljoen dollar een jaar eerder.

De aangepaste winst per aandeel bedroeg 1,26 dollar.

De omzet steeg van 1,6 miljard dollar in het vierde kwartaal vorig jaar naar 2,0 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

Vooraf geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst per aandeel van 1,16 dollar op een omzet van 1,95 miljard dollar.

Outlook

In het huidige kwartaal wordt een winst voorzien van 1,15 dollar per aandeel. Op aangepaste basis zal de winst waarschijnlijk 1,27 dollar per aandeel bedragen op een omzet van 2,04 miljard dollar. Analisten geraadpleegd door Thomson Reuters rekenen op een winst per aandeel van 0,98 dollar, ofwel 1,24 dollar op aangepaste basis, en een omzet van 2,04 miljard dollar.

Het aandeel steeg in de elektronische handel nabeurs 0,9 procent.

Geef een reactie