--- ---

Een hogere nettowins en omzet over tweede kwartaal, maar de omzet clouddiensten stelt teleur

(ABM FN-Dow Jones) Oracle heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere nettowinst en omzet geboekt, maar de omzet van de clouddiensten stelde teleur. Dit bleek donderdag nabeurs uit de cijfers van de Amerikaanse softwaregigant.

Orcale boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 2,23 miljard dollar, ofwel 0,52 dollar per aandeel, tegenover 2,03 miljard dollar, ofwel 0,48 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

De aangepaste winst per aandeel bedroeg 0,70 dollar.

De omzet steeg van 9,0 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar naar 9,6 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

Vooraf geraadpleegde analisten rekenden op een winst per aandeel van 0,68 dollar op een omzet van 9,6 miljard dollar.

De omzet van de totale clouddivisie steeg op jaarbasis 44 procent tot 1,52 miljard dollar, terwijl de omzet uit 'Software-as-a-Service' 55 procent steeg tot 1,1 miljard dollar. Analisten rekenden op een omzet voor de totale clouddivisie van 1,56 miljard dollar en voorspelden een SaaS-omzet van 1,1 miljard dollar.

Het aandeel Oracle noteerde in de elektronische handel nabeurs 4,6 procent lager.

Geef een reactie