--- ---

Comcast haakt af voor overname delen Fox – media

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 12 december 2017

Disney lijkt nog enige potentiële koper.

(ABM FN) Comcast zal niet langer achter de entertainment activiteiten van 21st Century Fox aanjagen, waardoor Walt Disney vermoedelijk de enige potentiële koper is.

Comcast zei in een verklaring tegenover verschillende nieuwsmedia "niet langer geïnteresseerd te zijn" in deze onderdelen van 21st Century Fox. De onderneming zei nooit voldoende repliek van Fox te hebben gekregen om tot een officieel bod te kunnen komen.

Vermoedelijk maakt Rupert Murdoch, grootaandeelhouder van 21st Century Fox, nog voor het jaareinde bekend wat de plannen zijn.

Persbureau Reuters meldde maandag dat Fox en Disney nog altijd in gesprek zijn. The Wall Street Journal meldde eerder al dat de studio- en televisie-activiteiten van Fox de interesse hebben van Disney. Deze activiteiten worden volgens de zakenkrant geschat op een waarde van 40 miljard dollar.

Met de deal hoopt Disney zichzelf om te kunnen vormen tot een online mediabedrijf dat zich direct op consumenten richt, om zo de concurrentie aan te kunnen gaan met partijen als Netflix. 

Geef een reactie