--- ---

IEX Group meldt forse groei abonnementen

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 07 december 2017

Omzet media-exploitatie in lijn met de verwachting.

(ABM FN-Dow Jones) IEX Group heeft naar eigen zeggen een forse autonome groei van het aantal abonnees gerealiseerd. Dit maakte het beursmediabedrijf donderdag voorbeurs bekend. 

Door de overname van Tostrams Groep, de conversie van abonnementen op Beleggingsexpres en een forse autonome groei van meer dan 2.000 abonnees passeerde het totale aantal betalende abonnees eind november 2017 de grens van 4.000. IEX stelde dat het aantal abonnementen nog altijd dagelijks groeit. 

Sinds juli biedt IEX haar leden de gelegenheid om een IEX Premium abonnement af te sluiten tegen betaling. "De uitbreiding en verdere commercialisering van deze dienst zal ook in 2018 een speerpunt zijn", aldus IEX. Ook meldde het beursmediabedrijf dat er sinds halverwege september 750 bitcoinrekeningen zijn geopend via het eigen platform. 

Het beleggingsbedrijf verwacht dat de media-omzet in 2017 naar verwachting vergelijkbaar zal zijn met de omzet in 2016, toen er een omzet van 3 miljoen euro werd gerealiseerd. IEX stelde "goede mogelijkheden" te zien om in de komende jaren te groeien. In 2020 wil het bedrijf een bedrijfsresultaat van 2 miljoen euro realiseren, zo liet het eerder al weten. 

Het aandeel IEX Group sloot woensdag op 4,53 euro. 

Geef een reactie