--- ---

GE Power schrapt duizenden banen

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 07 december 2017

Schrappen banen onderdeel van kostenbesparingsplan.

(ABM FN-Dow Jones) GE Power, onderdeel van General Electric, gaat wereldwijd duizenden banen schrappen als onderdeel van een groter kostenbesparingsplan. Dit maakte het Amerikaanse bedrijf donderdag bekend.

Het concern wil in 2018 1 miljard dollar aan structurele kostenbesparingen realiseren. Het schrappen van circa 12.000 banen bij GE Power is daar onderdeel van.

Door verschillende acties, waaronder diverse ontslagrondes, wil het bedrijf in 2017 en 2018 in totaal 3,5 miljard dollar aan structurele kostenbesparingen realiseren.

"Deze acties zullen de wereldwijde concurrentiepositie van GE Power versterken en zorgen voor verbeterde waarde voor klanten en aandeelhouders", zei de onderneming in een toelichting op de maatregelen.

Het bedrijf zegt dat de maatregelen ook nodig zijn vanwege de snelle veranderingen in de energiemarkten, waarin de vraag naar traditionele door gas en kolen aangedreven elektriciteitsbronnen krimpt. Dat leidt onder meer tot overcapaciteit in deze markten.

GE Power meldt dat het bedrijf meer dan 30 procent van de wereldwijde elektriciteit levert. Het orderboek bedraagt 99 miljard dollar.

Geef een reactie