--- ---

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 07 december 2017

S&P doorbreekt neerwaartse trend.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bewegen donderdag richting een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

Volgens marktanalist Craig Erlam zou een vertraging van de Amerikaanse belastinghervormingen betekenen dat er dit jaar op Wall Street geen kerstrally zal plaatsvinden. De twee andere belangrijkste thema's zijn volgens de analist op dit moment de onderhandelingen over Brexit en dan met na het vraagstuk omtrent de Ierse grens en de aanhoudende stijging van de Bitcoin.

Op macro-economisch vlak staan donderdag een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen in de Verenigde Staten, gevolgd door het consumentenkrediet in oktober later op de dag. 

Olie noteerde donderdag in het groen. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 0,5 procent tot 56,21 dollar, terwijl een januari-future Brent 0,7 procent duurder werd op 61,64 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1787. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1802 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1795 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Chipfabrikant Broadcom overtrof woensdag met de resultaten over het afgelopen kwartaal de verwachtingen. Voorbeurs was er nog geen handel in het aandeel.

Digital Power steeg voorbeurs 52,9 procent, waarmee de energieleverancier herstelt van forse verliezen een dag eerder, nadat het concern in eerste instantie 31 procent won, na berichten over een deal met Amazon.com en vervolgens de koers met 25 procent zag dalen, toen het bedrijf meldde "geen overeenkomst aangegaan te zijn en geen order ontvangen te hebben van Amazon". Amazon noteerde voorbeurs 0,4 procent hoger.

Citigroup verloor voorbeurs 0,1 procent. De bank meldde woensdag dat de winst waarschijnlijk zal worden gedrukt met 20 miljard dollar onder de nieuwe belastingplannen.

Dollar General publiceert voorbeurs kwartaalcijfers en sloot woensdag 1,7 procent hoger.

General Electric lijkt een half procent hoger te gaan openen. GE meldde 12.000 banen te gaan schrappen als onderdeel van een kostenbesparingsprogramma ter waarde van 1 miljard dollar. 

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag vlak op 2.629,27 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 24.140,91 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 6.776,38 punten. 

Geef een reactie