--- ---

CEO Disney blijft aan bij overname onderdelen 21st Century Fox

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 07 december 2017

Aankondiging eind volgende week verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) CEO Robert Iger van Walt Disney zal waarschijnlijk na zijn pensioendatum in juli 2019 bij het Amerikaanse entertainmentbedrijf blijven werken als Disney erin slaagt de studio- en televisie-activiteiten van 21st Century Fox over te nemen. Dit meldden bronnen bekend met de situatie aan The Wall Street Journal.

Vertegenwoordigers van 21st Century Fox en CEO Rupert Murdoch zouden volgens de bronnen in het kader van de mogelijke transactie hebben verzocht dat Iger na juli 2019 zal aanblijven om te helpen bij de integratie van de activa en de strategische herpositionering van de gecombineerde activiteiten.

De overnamegesprekken betreffen volgens eerdere mediaberichten onder andere National Geographic, Star, filmstudio's, verschillende regionale sportkanalen en de belangen in Sky en Hulu. De totale waarde van de activiteiten die van eigenaar kunnen wisselen, worden volgens de Amerikaanse zakenkrant gewaardeerd op 40 miljard dollar.

Volgens de bronnen zouden het eind volgende week al tot een akkoord kunnen komen tussen de twee entertainmentbedrijven. Als de deal doorgaat zou deze waarschijnlijk pas in 2018 worden afgesloten. 2019 zou dan voor Disney in het teken staan van de integratie van de activa van de twee bedrijven.

Met de deal hoopt Disney zichzelf om te kunnen vormen tot een online mediabedrijf dat zich direct op consumenten richt, om de concurrentie aan te kunnen gaan met partijen als Netflix.

Fox zou ook in gesprek zijn met Comcast, het moederbedrijf van CNBC, maar een overeenkomst met Disney zou volgens mediabericht meer kans van slagen hebben.

Geef een reactie